αννα οκ siteΗ Άννα Πιτταρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολις.  Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της, εξειδικεύτηκε για τέσσερα χρόνια στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής – Οικογενειακής Θεραπείας από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και την παχυσαρκία στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική «Γαλήνη».

Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο της εξειδίκευσή της στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία έχει πραγματοποιήσει πρακτική εθελοντική εργασία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» για δύο χρόνια, υπό την εποπτεία ψυχιάτρου.

Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την ψυχολογία, την ψυχιατρική και την ψυχοθεραπεία, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις συνεδρίων κλινικής ψυχολογίας και ψυχιατρικής.

Από το Φεβρουάριο του 2014 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια – σύμβουλος στο ιδιωτικό της γραφείο «Mind Health», όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής τόσο σε άτομα όσο και σε οικογένειες, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική σχέσεων και ζευγαριού, καθώς κι εξειδικευμένες ψυχολογικές παρεμβάσεις στις διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία).

Συνεργάζεται με ψυχιάτρους, διατροφολόγους – διαιτολόγους κι άλλους ειδικούς υγείας